Artikel Sea Sound Singers

Zingen met Sea Sound Singers

Een a capella koor bestaande uit ruim dertig vrouwen. ”Het zijn powervrouwen” vertelt Rob van der Meule, dirigent, met trots. De Sea Sound Singers laten in de maand maart hun passie horen tijdens de Learn to Sing workshop.

Sinds twee jaar is Rob weer terug op het oude vertrouwde nest. In 1983 waren de Sea Sound Singer het eerste koor van de dirigent. Na dit een aantal jaren te hebben gedaan koos hij voor een andere weg, maar besloot twee jaar geleden weer met de dames aan de slag te gaan.

Modern
”De leden van toen zingen er nu niet meer, maar ik ben nog steeds erg trots dat ik er voor mag staan.” Het koor zingt vierstemmig a capella in met name de barbershopstijl. ”We zingen nu bijvoorbeeld nummers van Queen en Abba. De dames zingen geen klassieke nummers, maar juist moderne nummers die veel mensen kennen.”
Rob staat voor verschillende koren, zowel alleen mannen als gemengd. Toch zijn de Sea Sound Singers uniek en als enige man kan Rob het prima met ze vinden. ”Het verschil is toch dat vrouwen meer oplossingsgericht zijn en mannen meer resultaatgericht. Vrouwen denken langer na.”

Leermoment
“Een mooi voorbeeld is dat ik een tijd terug een bericht verstuurde naar de leden met een setlist. Vrijwel meteen kreeg ik uit verschillende hoeken opmerkingen dat er meerdere leden naar moesten kijken voordat we die lijst definitief gingen uitvoeren. Een mooi leermoment,” vertelt Rob.

Passie
Met veel enthousiasme staat de dirigent voor dit koor en dit enthousiasme krijgt hij dubbel en dwars terug. Daarom willen de dames in de maand maart hun passie delen door middel van workshops. Te beginnen met een scratch waarin je kennismaakt met zingen en door actief deel te nemen ervaar je hoe het is een deel van een nummer in te studeren. Tijdens de Learn to Sing workshop leer je de kneepjes van het a capella zingen en heb je na deze drie avonden een nummer ingestudeerd. Deelname is gratis en alle vrouwen zijn welkom, zelfs als je denkt dat je niet kunt zingen. Zoals Rob zegt: ”Zingen in een koor kun je leren.”